Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2017

Прокуратура відстояла в апеляції повернення держземель вартістю понад 8 млн. грн., що незаконно передали у суборенду

Апеляційний суд Харківської області підтримав позицію Балаклійського відділу Лозівської місцевої прокуратури та скасував незаконні договори оренди та суборенди земельних ділянок загальною площею  майже 414 га та їх державну реєстрацію.

Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Едурад Миргородський, у 2014 році ГУ Держземагентства в області незаконно надало в оренду на 49 років 11 земельних ділянок сільськогосподарського призначення на території Шебелинської сільської ради землі для ведення фермерського господарства одному із місцевих жителів. 
 
У своїй заяві громадянин мав подати документи, що підтверджували б його намір займатися фермерським бізнесом. Серед них - інформацію щодо профільної освіти або досвіду роботи у сільському господарстві та наявності власної сільськогосподарської техніки для обробки землі. Однак чоловік не тільки не пред'явив необхідних підтверджень, а навіть юридично не оформив фермерське господарство. Замість цього новоспечений орендар, порушуючи вимоги чинного законодавства, передав землі у суборенду одному з приватних акціонерних товариств.
 
У зв'язку з цим прокуратура направила до Балаклійського районного суду області позов з вимогою скасувати незаконні договори оренди. Вони були підтримані і залишені без змін апеляційним судом, куди псевдофермер звернувся зі скаргою.
 
Нормативно-грошова оцінка земель становить понад 8 млн. грн.
 
Нагадаємо, нещодавно Балаклійський районний суд області  задовольнив аналогічний позов Лозівської місцевої прокуратури щодо скасування договорів оренди на землі площею 524 га на території Асіївської сільської ради, які псевдофермер незаконно надав у суборенду приватному акціонерному товариству.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2817