Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2017

Прокуратура в апеляції повернула державі незаконно приватизований профспілкою дитячий оздоровчий табір «Зміна» вартістю понад 10 млн. грн.

На вимогу прокуратури області Харківський апеляційний господарський суд скасував рішення суду першої інстанції та визнав за державою право власності на будівлі та споруди дитячого оздоровчого табору «Зміна», що у с. Катеринівка Лозівського району області.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Валерій Лялюк, нерухомість табору площею 2 тис. кв. м і вартістю 10,7 млн. грн., що належала  Міністерству транспорту України, була незаконно відчужена. 
 
«Право розпоряджатися таким майном є виключно компетенцією  уряду. Однак виконком місцевої сільради перевищив свої повноваження і прийняв у 2006 році незаконне рішення  - видати Харківській територіальній профспілковій організації Південної залізниці свідоцтво про право приватної власності на комплекс табору» - розповів В. Лялюк.
 
У зв’язку з цим прокуратура подала до господарського суду області позов щодо визнання рішення сільради недійсним та повернення державі її майна. Оскільки вимоги не були підтримані, прокуратура звернулася до апеляційної інстанції, де усі клопотання визнанні законними.
 
Наразі реальне виконання рішення суду щодо повернення дитячого табору  у власність держави знаходиться на контролі  прокуратури.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2739