Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2018

Прокуратура викрила підполковника-хабарника, який "кришував" порубку лісу у Печенізькому районі (фото)

Слідчі прокуратури області за підтримки СБУ викрили 37-річного в.о. начальника одного із відділень поліції  в області на отриманні хабарів у розмірі 24 тис. грн. Затримали правоохоронця "на гарячому" - під час передачі чергового траншу у розмірі 10 тис. грн.

Як розповів начальник управління прокуратури області Іван Тарасов, за попередніми даними поліцейський систематично вимагав та отримував неправомірну вигоду від одного із місцевих мешканців, який займався порубкою деревини у лісополосах Печенізького району.
 
Гроші поліцейський брав за неперешкоджання підприємницькій діяльності. Зокрема, поліцейський запевнив, що використовуючи своє службове становище та особисті стосунки  він забезпечить лісорубу можливість безперешкодно займатися вирубкою.
 
Крім того, правоохоронець пообіцяв не реагувати на заяви та звернення, що будуть надходити до поліції. Не реєструвати їх, не займатися перевіркою, не вносити відомості до ЄРДР тощо.
 
Досудове розслідування розпочато за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Наразі правоохоронця затримали у порядку ст. 208 КПК України.
 
Першочергові слідчі дії тривають. Встановлюються всі обставини справи.
 
Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3514