Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2018

Прокуратура направила до суду справу бійця незаконного збройного формування "СССР Брянка"

Чугуївська місцева прокуратура направила до Чугуївського міського суду області обвинувальний акт відносно 29-річного місцевого мешканця, якого підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань, незаконному поводженні з бойовими припасами та вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 263 КК України).

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Євген Довжич, досудовим розслідуванням встановлено, що у листопаді 2014 року на території м. Брянка Луганської області зловмисник добровільно вступив до незаконного збройного військового формування терористичної організації "ЛНР" - батальйону "СССР Брянка". Там йому надали у користування вогнепальну зброю, набої до неї, формений одяг та інше військове спорядження.
 
Додому чоловік повернувся наприкінці 2017 року. З собою привіз  "сувеніри" - 3 ручні гранати РГД-5, які були вилучені під час обшуків за санкцією суду у помешканні зловмисника.
 
Наразі на вимогу прокуратури підозрюваний перебуває під вартою.
 
Максимальна санкція статей передбачає 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2984