Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2018

Прокуратура викрила у Основ`янському районі Харкова підпільний цех, де виготовляли сурогат для "наливайок" (фото)

Харківська місцева прокуратура №5 спільно з Основ`янським відділом поліції та за оперативного супроводу Управління захисту економіки в області виявили підпільний цех з виробництва алкогольних напоїв.

Як розповів в.о. керівника місцевої прокуратури Андрій Кравченко, за попередніми даними виробництво сурогату організував 48-річний харків'янин. Цех розташував у складському приміщенні.
 
"Наразі встановлено, що чоловік купував спирт сумнівної якості, розбавляв його водою та розливав у пляшки і тетрапаки. За попередніми даними у подальшому сурогатну горілку реалізовували у так званих "наливайках", - пояснив А. Кравченко.
 
Досудове розслідування проводиться за фактом незаконного виготовлення підакцизних товарів (ч. 2 ст. 204 КК України).
 
Наразі за санкцією суду у цеху з виробництва сурогату проведено обшуки, у ході яких вилучено обладнання для виготовлення спиртової суміші,  близько 3 тис. 400 літрів спирту, 1 тис. 300 літрів спиртової суміші тощо. Відібрано зразки, які направлені на експертизу.
 
Вирішується питання щодо арешту виявленого майна та оголошення підозри особам, причетним до незаконного виготовлення підакцизних товарів.
 
Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2882