Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2018

Прокуратура передала до суду справу захопника "Укрпошти" у Харкові

Прокуратура області направила до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 40-річного чоловіка, якого підозрюють у захопленні 9 заручників, серед яких 2 неповнолітніх.

Як повідомив процесуальний керівник у кримінальному провадженні - начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб, зловмиснику інкримінується вчинення злочинів передбачених ч. 2 ст. 147, ч. 1 ст. 310, ч. 2 ст. 309 КК України (захоплення та тримання осіб, як заручників, вирощування конопель та незаконне виготовлення  і зберігання  наркотичних засобів).
 
У ході досудового розслідування суд задовольнив клопотання прокуратури щодо проведення судово-психіатричної експертизи підозрюваного. Згідно з її висновками чоловік на хронічні психічні захворювання не страждає. На момент інкримінованих йому злочинів міг усвідомлювати свої дії і керувати ними. Застосування заходів примусового медичного характеру не потребує.
 
Нагадаємо, подія трапилася 30 грудня 2017 року у Харкові близько 15.00. Чоловік зайшов до одного з відділень Харківської дирекції ПАТ «Укрпошта» на вул. Шевченка, що поблизу станції метро «Київська». Він заблокував вихід з приміщення, де знаходилися 3 співробітники «Укрпошти» та 6 відвідувачів, серед яких 2 дітей. Чоловік був у масці, мав при собі предмети схожі на пістолет та ніж. Він повідомив, що у нього вибухівка, та погрожував привести її в дію.
 
Близько 20.00 усі заручники були звільнені.
 
Крім того встановлено, що вдома зловмисник вирощував та зберігав особливо небезпечний наркотичний засіб - "каннабіс".
 
Наразі на вимогу прокуратури підозрюваний перебуває під вартою.
 
Максимальна санкція статті передбачає 15 років позбавлення волі.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3639