Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2018

Суд підтримав позицію прокуратури та зобов'язав ТОВ повернути громаді земельну ділянку вартістю понад 3,4 млн. грн.

Господарський суд області підтримав позицію Харківської місцевої прокуратури №6 та припинив дію договору оренди земельної ділянки площею 7,4 га вартістю понад 3,4 млн. грн.

За словами керівника місцевої прокуратури Андрія Яковлева, причиною звернення до суду стала систематична несплата орендної плати.
"Йдеться про земельну ділянку поблизу кільцевої дороги, розташовану неподалік вул. Наталії Ужвій у м. Харкові. Її надали в оренду одному із товариств міста ще у 2009 році для будівництва та обслуговування готелю і офісних приміщень. Будівництво так і не розпочалося, а останні майже 4 роки орендар взагалі не сплачував кошти за користування землею. Це і стало приводом для звернення до суду", - розповів А. Яковлев.
 
Окрім розірвання договору оренди, суд зобов'язав ТОВ відшкодувати понад 570 тис. грн. заборгованої оренди і повернути землю у комунальну власність.
 
Наразі прокуратура взяла на контроль реальне виконання рішення суду.

Довідково:
 
Нещодавно місцева прокуратура виграла у судах ще кілька аналогічних позовів. Зокрема, щодо повернення у власність громади ділянки площею 9,3 га та вартістю понад 4 млн. грн. і двох ділянок  по 9,7 га кожна загальною вартістю близько 8 млн. грн.
 
Загальна заборгованість з орендної плати за користування цими ділянками становить майже 2 млн. грн.
 
Вживаються заходи щодо забезпечення сплати заборгованої орендної плати до бюджету.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2188