Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2018

Прокуратура вимагає повернути у державну власність 566 га земель від орендаря, який роками недоплачував за користування ділянкою

Золочівський відділ Дергачівської місцевої прокуратури направив до Господарського суду області позовну заяву про визнання незаконними та скасування розпоряджень райдержадміністрації щодо надання в оренду 566 га сільськогосподарської землі та повернення її у державну власність.

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Олексія Кушнаренка, ще у 2007 році розпорядженням місцевої районної державної адміністрації одне із агропідприємств отримало в оренду сільськогосподарські землі. Однак ділянки надано з порушенням чинного законодавства. Зокрема, без проведення нормативно-грошової оцінки. Як  наслідок, аграрій тривалий час сплачував занижену орендну плату.
 
Кілька років тому агрофірма взяла на себе зобов'язання провести нормативно-грошову оцінку ділянки та  укласти додаткову угоду до договору оренди. Однак переоцінку землі так і не зробили. Як наслідок, ТОВ продовжувало сплачувати оренду, сума якої не відповідала економічно обґрунтованій грошовій оцінці землі і була заниженою.
 
Це і стало підставою для звернення до суду.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3088