Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2018

Прокуратура через суд повертає державі 87 га земель, які псевдофермер незаконно передала у суборенду

Чугуївська місцева прокуратура передала до Зміївського районного суду області позов з вимогою визнати недійсним та скасувати державну реєстрацію договорів оренди та суборенди земель вартістю майже 2 млн. грн. і повернути ділянки у власність держави.

За інформацією заступника керівника Чугуївської місцевої прокуратури Оксани Черкашиної, йдеться про 87 га землі сільськогосподарського призначення на території Зміївського району.
 
Їх у 2014 році ГУ Держземагентства в області незаконно надало в оренду на 49 років для ведення фермерського господарства одній із мешканок м. Харкова.
 
"У своїй заяві громадянка мала подати документи, що підтверджували б її намір займатися фермерським бізнесом. Зокрема, інформацію щодо профільної освіти або досвіду роботи у сільському господарстві, наявності власної сільськогосподарської техніки для обробки землі тощо. Однак жінка не надала необхідних відомостей. Більше того, вона навіть юридично не оформила фермерське господарство. Замість цього, порушуючи вимоги чинного законодавства, орендар передала землі у суборенду фермерському господарству, директором якого є родич заявниці", - розповіла О. Черкашина.
 
Наразі позов знаходиться на розгляді суду.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2780