Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2018

Прокуратура повертає державі землі поблизу Печенізького водосховища, незаконно приватизовані під зведення котеджів

Прокуратура направила до суду три позови щодо визнання незаконними рішення селищної ради про передачу у власність трьом громадянам 0,71 га землі, що знаходиться поблизу Печенізького водосховища на території місцевого лісгоспу. 

За інформацією начальника управління прокуратури області Олександра Бондаренка, йдеться про три ділянки землі державної форми власності загальною вартістю 1,4 млн. грн.
 
Встановлено, що у 2016 році Старосалтівська селищна рада затвердила незаконні рішення про передачу земель у приватну власність під зведення та обслуговування житлових будинків та господарських споруд.
 
«Оскільки ці ділянки знаходяться у межах лісового фонду держпідприємства, то дозвіл на їх вилучення повинно надавати ДП «Вовчанське лісове господарств». Більше того, приймати рішення про їх вилучення є виключно компетенцією Кабінету Міністрів України, а не місцевої ради», - розповів О. Бондаренко.
 
Крім того, своїми діями селищна рада порушила водне законодавства, відповідно до якого земля у прибережних смугах не надається у приватні руки, у тому числі під забудову житла. 
 
У зв’язку з цим прокуратура звернулася до суду з вимогою визнати рішення селищної ради незаконними, скасувати державну реєстрацію права власності на земельні ділянки та повернути їх державі.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3432