Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2018

Харківський підприємець підозрюється у страхових "оборудках" на 2,5 млн. грн.(відео)

Директору однієї з харківських фірм оголошено про підозру у вчинені шахрайства в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 190 КК України) та замаху на аналогічний злочин (ч. 2 ст. 15  ч. 4 ст. 190 КК України).

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Максим Блохін, 41-річний підприємець (директор ТОВ), що займався оптовою торгівлею твердим та рідким паливом, у липні 2016 р. уклав зі страховою фірмою договір на вантажоперевезення лаків, фарб, мастил тощо. У разі настання страхового випадку, чоловік мав отримати повне відшкодування вартості вантажу.
 
За даними слідства, того ж місяця директор ТОВ, попередньо домовившись з водієм фірми-автоперевізника, за фіктивними документами організував нібито перевезення мастил. П'ять тисяч літрів мастил вартістю близько 970 тис. грн. водій вантажівки мав доправити з Харкова до Ужгородської області. Насправді ж автівка виїхала порожньою. Дорогою водій інсценував поламку транспортного засобу та крадіжку вантажу.
 
Це дало змогу підприємцю звернутися до страховиків за відшкодуванням, яке він і отримав у повному обсязі.
 
У жовтні того ж року, директор товариства намагався ще раз "розжитися" за рахунок страхової компанії. Так само, за попередньою домовленістю з водієм іншої фірми, за підробленими документами чоловік відправив до Києва порожню вантажівку. На папері ж зафіксував перевезення присадок та мастил вартістю майже 1,5 млн. грн.
 
Схема була така ж, як і вперше. Проте цього разу страхова компанія запідозрила неладне та звернулася до правоохоронців, які і викрили злочинну схему.
 
Довідково:
 
Водіям вантажівок наразі також повідомлено про підозру у  шахрайстві та замаху на шахрайство, вчиненому у великихрозмірах за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 190 - першому та ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190  КК України - другому).
 
На даний час усім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.  Досудове розслідування триває.
 
 
 
 
Коментар: Олександр Тітов, прокурор відділу прокуратури Харківської області - процесуальний керівник у кримінальному провадженні
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3929