Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2018

Прокуратура скерувала до суду позов про повернення державі земель на 6 млн. грн.

Первомайська місцева прокуратура передала до Нововодолазького районного суду області позов з вимогою визнати недійсним та скасувати державну реєстрацію договорів оренди земель вартістю понад 6 млн. грн. і повернути ділянки у власність держави.

За інформацією першого заступника керівника Первомайської місцевої прокуратури Романа Травкіна, йдеться про 203 га землі сільськогосподарського призначення на території Нововодолазького району.
 
Їх у 2014 році ГУ Держземагентства в області незаконно надало в оренду на 49 років для ведення фермерського господарства одному із місцевих підприємців. Ці ділянки фермер отримав в оренду за рахунок земель державної власності.
 
Проте на той час у чоловіка вже було створене фермерське господарство: він мав у користуванні понад 1 тис. га сільгоспземель, а тому, за законом, не мав права отримувати нові ділянки поза  межами аукціону.
 
Наразі у справі відкрито провадження та позов знаходиться на розгляді суду.
 
Окрім того, Первомайською місцевою прокуратурою виявлені інші факти незаконного виділення в оренду землі підприємцеві. Тому до суду скеровано аналогічну позовну заяву на загальну площу 48 га.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3358