Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2018

Спроба розбійного нападу на банк завершилася 9 роками позбавлення волі

Московський районний суд м. Харкова підтримав позицію Харківської місцевої прокуратури №4 та визнав винним раніше судимого за корисливі злочини 28-річного чоловіка у вчиненні розбійного нападу з проникненням (ч. 3 ст. 187 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Володимира Купріянова, суд призначив зловмиснику покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
"Прокуратура довела у суді що влітку 2015 року зловмисник намагався пограбувати одне із відділень банку на вул. Академіка Павлова у м. Харкові. Перед закриттям закладу він з гранатою у руках зайшов до фінансової установи. Демонстративно витягнув запобіжне кільце з гранати та наказав співробітникам банку віддати всю наявну у касі готівку. У разі невиконання погрожував випустити гранату з рук. Доки зловмисник зв'язував скотчем руки співробітникам фінустанови, один із працівників встиг натиснути тривожну кнопку. Через кілька хвилин до відділення банку прибули співробітники охоронної служби. Розбійник, так і не взявши гроші, втік ", - розповів В. Купріянов.
 
Затримали чоловіка у м. Одесі, де він переховувався, намагаючись уникнути покарання.
 
Слід зазначити, що під час розслідування та судового розгляду зловмисник не визнав свою вину. Однак прокурор надав суду вагомі докази провини чоловіка. Крім того, розбійника впізнали співробітники банку, а його причетність до скоєння злочину підтвердили записи з камер відеоспостереження.
 
Довідково:
 
Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 

Наразі на вимогу прокуратури зловмисник перебуває під вартою.

 
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2803