Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2018

Жінка, що носила у білизні кілограми метадону на продаж, проведе 6 років за ґратами

Завдяки принциповій позиції прокуратури Апеляційний суд області скасував рішення першої інстанції та призначив більш суворе покарання жінці, обвинуваченій за ч. 2 ст. 307 КК України (придбання, перевезення та зберігання наркотичних засобів з метою збуту).

Як розповів начальник відділу прокуратури області Максим Блохін, суд першої інстанції призначив жінці покарання у вигляді 3,5 років в’язниці, однак в апеляції прокуратура домоглася перегляду вироку. Тепер наркоторгівка проведе за ґратами 6 років.
 
Обставин справи:
 
На початку липня 2016 року біля одного з будинків Харкова правоохоронці затримали 30-річну жінку, що робила так звані «закладки» наркотичних засобів.
 
Як з’ясувалося під час слідства, жінка придбала наркотичний засіб – метадон – у Києві. До Харкова зі столиці вона зуміла перевезти наркотики звичайним рейсовим автобусом. «Зілля» жінка продавала через телефонні замовлення. Гроші вона отримувала на банківську карту, після чого робила «закладки» та повідомляла покупцеві про місце, де той може отримати товар.
 
Під час затримання у неї виявили 97 пакунків з метадоном загальною вагою понад 3,5 кг, які вона ховала у білизні.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2723