Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2018

Прокуратура затвердила обвинувачення зловмиснику, що «обніс» два харківських будинки більш ніж на 800 тис. грн.

Прокуратура області затвердила обвинувальний акт за фактами скоєння низки злочинів 34-річним уродженцем Грузії. На «рахунку» чоловіка  - розбій і крадіжка, вчинені за попередньою змовою групою осіб, а також викрадення, привласнення вогнепальної зброї та бойових припасів з подальшим зберіганням (ч.  3 ст. 187, ч. 3 ст. 185, ч. 1 ст. 262  та ч. 1 ст. 263 КК України).

За інформацією начальника відділу прокуратури області Максима Блохіна, у вересні 2016 року підозрюваний разом з невстановленими особами переліз через паркан домоволодіння у Харкові та, «віджавши» пластикове вікно, пробрався до будинку. З дому зловмисники викрали 50 тис. грн., речі і техніку загальною вартістю близько 150 тис. грн.
 
Окрім того, чоловік забрав з кабінету будинку табельну зброю господаря помешкання. Викрадений пістолет він зберігав у себе вдома, що було виявлено під час обшуків у ході слідства.
 
Наступний злочин підозрюваний вчинив у грудні 2016 року. Тоді він разом зі спільниками вдерся до будинку 45-річної харків’янки. У цей час жінка знаходилася вдома. Нападники погрожували їй ножем та били, від чого жертва втратила свідомість. Розбійники зв’язали господиню, після чого винесли з будинку коштовності, годинники і техніку майже на 650 тис. грн.
 
Наразі на вимогу прокуратури підозрюваний перебуває під вартою, зі слідством він не співпрацює та показань не дає. Встановлюються інші можливі особи, причетні до скоєння злочину.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2495