Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2018

Обвинувальний акт щодо організації незаконної міграції харківською «освітянкою» направлений до суду

Харківська місцева прокуратура №2 затвердила обвинувальний акт стосовно завідувача відділення з навчання іноземних студентів одного з приватних вишів Харкова.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Олександр Фільчаков, 57-річній жінці інкримінується організація незаконної міграції (ч.1 та 2 ст. 332 КК України) та підроблення офіційних документів (ч. 2, 3 та 4 ст. 358 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у період 2014-2016 рр. завідувач відділення займалася фіктивною реєстрацією у ВНЗ іноземців.
 
Посадовиця від імені громадян В’єтнаму складала підроблені заяви про зарахування до вишу, а також заяви для надання посвідок на тимчасове проживання. «Липові» документи жінка подавала до міграційної служби, де вже отримувала зазначені посвідки.
При цьому, щоб приховати свої «оборудки», вона створювала видимість процесу навчання, однак деякі "студенти" навіть не знали, де саме знаходиться їх навчальний заклад.
 
Наразі обвинувальний акт направлено до Дзержинського районного суду м. Харкова. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.
 
Підозрювана на сьогодні перебуває під домашнім арештом.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2374