Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2018

Прокуратура довела у суді вину неповнолітнього рецидивіста, який нападав та грабував жінок, що чекали громадський транспорт

Харківський районний суд області підтримав позицію Харківської місцевої прокуратури №6 та визнав винним 17-річного раніше судимого за корисливі злочини мешканця району у вчиненні низки грабежів та розбоїв (ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 187 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Андрія Яковлева, неповнолітньому зловмиснику суд, з урахуванням попередньо невідбутих покарань, виніс вирок - 8 років позбавлення волі.
 
"У суді доведено 16 епізодів злочинів, вчинених у Харківському та Зміївському районах області протягом 2016 - 2017 років. Вранці зловмисник разом зі своїм спільником приїжджав на червоних Жигулях на зупинки громадського транспорту. Коли бачили, що там стояла одна жінка і навколо нікого не було - неповнолітній виходив з авто, підбігав до жертви та виривав з її рук сумочку. Тим часом спільник чекав у машині. Коли  молодик зі здобиччю повертався в автомобіль - зловмисники тікали", - розповів А. Яковлев
 
Крім того, неповнолітній вчинив ще і два розбійні напади на жінок. Один з них трапився у с. Таранівка. Перед тим, як вихопити з рук 48-річної жінки сумочку, молодик вдарив її в обличчя ногою. Другий -  в смт. Високий. Там неповнолітній, щоб забрати особисті речі 44-річної жінки, підійшов до неї ззаду та штовхнув її рукою у потилицю.
 
27-річного спільника суд визнав винним у скоєнні грабежів (ч. 2 ст. 186 КК України) та покарав його 5 роками за гратами.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не є чинним, оскільки триває час на його апеляційне оскарження.
 
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2278