Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2018

Прокуратура довела вину мешканця м. Первомайський, який забив свого товариша через старі образи

Первомайський міськрайонний суд Харківської області визнав винним 39-річного місцевого мешканця в нанесенні умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть (ч. 2 ст. 121 КК України).

За інформацією начальника управління прокуратури області Тетяни Сотнікової, суд призначив зловмиснику покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.
 
Обставини справи:   
 
Подія сталася у листопаді 2017 року у м. Первомайський. Двоє товаришів пиячили разом з самого ранку. Під вечір їм стало сумно і вони вирішили піти у гості до знайомої. Там між ними виникла сварка. Чоловіки пригадали один одному минулі борги та образи. Суперечка переросла в бійку. Один з товаришів повалив другого на підлогу і лупцював його руками та ногами. Бійку розмирила господиня. Вона запросила суперників за стіл, де вже по чаркам була розлита горілка. Відлупцьований чоловік відмовився підніматися з підлоги, а ось його кривдник пішов за стіл.
 
Через деякий час господиня почала спроваджувати гостей. Потерпілий відмовився і залишився лежати на підлозі, а інший пішов.
 
На ранок жінка виявила, що побитий помер.
 
З'ясувалося, що причиною смерті стала черепно-мозкова травма і своєчасно надана медична допомога могла б врятувати чоловіку життя.
 
Засуджений визнав свою провину та пояснив, що не хотів убивати товариша і навіть не думав, що все може так скінчитися.
 
Довідково:
 
Наразі прокуратура направила до суду апеляційну скаргу з вимогою призначити зловмиснику більш сурове покарання.
 
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2599