Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2018

Підозрюваний вбив господаря та півдня тримав господиню зв’язаною. Прокуратура вимагає тримання під вартою (фото)

Харківська місцева прокуратура № 4 затвердила підозру 60-річному уродженцю Росії у скоєнні злочинів, передбачених 4 ст. 187 (розбій із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), п. 6 ч.2 ст.115 (умисне вбивство з корисливих мотивів),  ч.2 ст. 15, п.п.1, 9 ч.2 ст. 115 (замах на вбивство двох і більше осіб з метою приховати інший злочин) КК України.

За словами керівника місцевої прокуратури Володимира Купріянова, підозрюваний 15 років провів за ґратами за розбій і зґвалтування.
 
Як з’ясувалося в ході слідства, на черговий злочин чоловік пішов, провівши на свободі лише тиждень – 19 червня цього року він звільнився з Олексіївської виправної колонії.
 
Наразі слідством встановлено, що наприкінці минулого місяця, підозрюваний проник до приватного будинку  по вул. Сабурівський у Харкові. Чоловік ударив по голові господарку помешкання, зв’язав її, затулив рота ганчіркою та відніс до ванної кімнати.
 
Після цього колишній в’язень почав обшукувати будинок, однак саме у цей час додому повернувся господар. Розбійник погрожував небажаному свідку та вимагав віддати кошти. Чоловік намагався чинити супротив, за що нападник ударив його в живіт ножем 9 разів. Від отриманих травм власник будинку помер.
 
Навіть після вбивства зловмисник не квапився залишати місце злочину, він спокійно виправ свої речі та приготував їжу (весь цей час жінка лежала зв’язана у ванній). А потім, щоб приховати скоєне, підпалив помешкання і втік, прихопивши з собою 1200 грн. та деякі побутові речі.
 
Життя господині дому врятували сусіди, які прийшли, почувши запах гару.
 
Наразі досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою.
 
Максимальна санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.
 


 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3100