Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2018

Двоє поліцейських поплатилися посадами за адмінкорупцію

Прокуратура області погодила 2 протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, стосовно працівників управління патрульної поліції в Харківській області.

Як розповів в. о. начальника відділу прокуратури області Семен Радіонов,  обидва поліцейські не повідомили про суттєві зміни у майновому стані у декларації, як того вимагає законодавство.
 
Так, 30-річна патрульна у червні 2017 року продала будівлю ферми площею понад 1800 кв.м, що перебувала у її власності. Згідно договору купівлі-продажу вона отримала від угоди понад 140 тис. грн., однак не повідомила НАЗК про суттєві зміни у майновому стані.
 
В іншому випадку 27-річний інспектор патрульної поліції у жовтні минулого року отримав у власність земельну ділянку площею 2  га, вартістю понад 80 тис. грн. Проте поліцейський несвоєчасно повідомив про суттєві зміни у майновому стані, що суперечить ч. 2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції».
 
Постановами Київського районного суду м. Харкова обох патрульних визнано винними у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 172-6 КУпАП. За рішенням суду правоохоронці мають сплатити штрафи у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Апеляційний суд області так само залишив рішення суду першої інстанції без змін.
 
Окрім того, наразі за поданням прокуратури області обидва патрульних, дії яких підпадають під адміністративну корупцію, звільнені з обійманих посад.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2822