Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2018

Троє поліцейських підозрюються в організації схеми незаконного збагачення за рахунок підлеглих

Прокуратура області оголосила про підозру трьом співробітникам одного з відділів Управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди з використанням службового становища за попередньою змовою групою осіб).

«За даними розслідування, що проводиться спільно з УВБ в Харківській області ДВБ НПУ, правоохоронці підозрюються у незаконному збагаченні за рахунок підпорядкованих працівників територіальних підрозділів»,  - розповів начальник управління прокуратури області Сергій Перепелиця.
 
Як з’ясувалося в ході слідства, організував корупційну схему 45-річний заступник начальника відділу. До протиправної діяльності він залучив двох інспекторів 30 і 43 років. Він надав їм реквізити банківської картки свого батька, на яку співробітники терпідрозділів мали перераховувати кошти. Потім учасники схеми знімали готівку.
 
Працівники підпорядкованих підрозділів платили підозрюваним за фіктивне проходження обов’язкових учбових занять, безперешкодну здачу щомісячних звітів, заліків знань нормативної бази, в окремих випадках – за вирішення питань щодо непритягнення до дисциплінарної відповідальності.
 
Загалом протягом грудня 2017-січня 2018 рр. їм вдалося «заробити» майже 75 тис. грн.
 
Наразі досудове розслідування триває. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3375