Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2018

Підозрюваній у торгівлі неіснуючими дитячими ліжками інкримінують нові епізоди шахрайств

Прокуратура області затвердила зміни до підозри 30-річній харків'янці за фактом серії шахрайств (ч. 3 ст. 190 КК України).

За інформацією начальника відділу прокуратури області Максима Блохіна, наразі слідством встановлені ще 40 потерпілих від шахрайських дій – мешканців різних регіонів України.
 
Нагадаємо, жінка створила в мережі Instagram сторінку, на якій розмістила оголошення щодо виготовлення та продажу меблів з дерева, зокрема, дитячих ліжок.  Низька вартість товару приваблювала покупців. "На гачок" зловмисниці, як правило, потрапляли мами, які хотіли придбати своїм малюкам нові меблі.
 
Схема була досить простою. Клієнтам обіцяли виготовити індивідуальне ліжко за 60 днів. На придбання витратних матеріалів просили передплату у розмірі 50% від вартості. Довірливі покупці перераховували кошти на банківську картку, але обіцяного товару так і не отримували. Спочатку "виробники" переносили строки, а потім і взагалі переставали відповідати на телефонні дзвінки та електронні листи.
Загалом на сьогодні відомо про 49 епізодів шахрайських дій. Потерпілим завдано збитків на загальну суму майже 200 тис. грн.
 
Досудове розслідування триває. Встановлюються всі обставини справи – особи, причетні до вчинення злочину, та інші потерпілі. Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3139