Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2018

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно водія ВАЗа, що збив візочок з 5-місячним немовлям

Прокуратура області направила до Комінтернівського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно водія, що спричинив смертельну ДТП з немовлям на пр. Гагаріна (ч. 2 ст. 286 КК України).

Як розповів начальник відділу прокуратури області Максим Блохін, подія  трапилася 14 липня цього року. 27-річний водій автомобіля ВАЗ-2107 порушив правила дорожнього руху та, не впоравшись з керуванням, виїхав на тротуар, де збив дитячу коляску. Після цього автівка в’їхала в електроопору.
 
Унаслідок аварії 5-місячний малюк, що знаходився у візочку, отримав чисельні травми, від яких помер у лікарні. Мати хлопчика, яка у момент ДТП знаходилася поруч з візочком, значних тілесних ушкоджень не зазнала.
 
За даними експертизи водій був тверезим. Однак, як з’ясувалося в ході слідства, автомобіль мав технічні несправності, зокрема, проблеми гальмівної системи. Окрім того, відповідно до показань лікаря, водій мав керувати транспортним засобом в окулярах чи лінзах, проте чоловік проігнорував ці вимоги.
 
Наразі на вимогу прокуратури підозрюваний перебуває під вартою. Максимальна санкція статті передбачає 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2610