Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2018

Прокуратура повідомила про підозру учасникам конфлікту навколо елеватора у Зміївському районі

Зміївський відділ Чугуївської місцевої прокуратури затвердив підозри 22 учасникам конфлікту у с. Занки за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї).

Нагадаємо, учора, 11 вересня, біля елеватора, розташованого неподалік залізничної станції «Занки», стався конфлікт зі стріляниною за участю громадських активістів.
 
Як розповів керівник місцевої прокуратури Ярослав Мишков, у ході конфлікту травми отримав співробітник поліції. Крім того, з тілесними ушкодженнями до медичних закладів звернулися 7 осіб, у т.ч. з вогнепальними пораненнями. Один з постраждалих перебуває на стаціонарному лікуванні, іншим 6 допомога надана амбулаторно.
 
Сутичкам передувало проникнення на територію підприємства невстановлених осіб. Вони надали документи щодо передачі фермерського господарства, якому належить елеватор, іншому керівнику. Однак, за словами існуючого керівника господарства, жодних дій щодо переоформлення прав на підприємство він не вчиняв. У зв’язку з цим до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості за ч. 1 ст. 358 КК України (підроблення і використання документів, печаток чи штампів) та ст. 206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства).
 
Окрім того, розпочато розслідування за фактом спричинення тілесних ушкоджень працівнику правоохоронних органів  (ч 2 ст. 345 КК України).
 
Наразі проводяться усі необхідні слідчі дії. 22 учасника сутичок  затримані в порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.
 
Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 5579