Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2018

Прокуратура області наполягатиме на взятті під варту підозрюваного у вимаганні грошей з бізнесмена

Прокуратура області затвердила підозру 31-річному харків’янину за ч. 2 ст. 189 КК України (вимога передачі чужого майна з погрозою обмеження прав, свобод, законних інтересів потерпілого, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

За даними слідства, чоловік вигадав схему незаконного збагачення за рахунок забудовників.
 
З цією метою у липні цього року він разом з друзями вчинив напад на будівельний майданчик, де зводилася АЗС. Нападники пошкодили будматеріали.
 
Після цього підозрюваний зустрівся з представником власника майданчика та вимагав у нього 50 тис. дол. в обмін на те, що він та його товариші не перешкоджатимуть подальшому будівництву. Потім суму зменшили до 30 тис. дол. При цьому вимагач і його друзі переконали представника бізнесмена, що у разі відмови будівельні роботи на АЗС будуть примусово зупинені.
 
У середині серпня цього року представник забудовника передав вимагачам 10 тис. дол.
 
13 вересня під час отримання другого «траншу» у сумі 20 тис. дол. підозрюваний був затриманий правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою без права внесення застави.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3654