Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.09.2018

На вимогу прокуратури суд арештував підозрюваного у замаху на черкаського стоматолога (фото)

За клопотанням прокуратури області Київський районний суд м. Харкова обрав для чоловіка, підозрюваного в організації вбивства жінки у м. Черкаси,  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб, підозрюваному інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 2, 3 ст.27, п. 6,12 ч.2 ст. 115 КК України (організація і виконання замаху на умисне вбивство з  корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб).
 
26-річного чоловіка затримали 12 вересня у м. Черкаси в рамках проведення слідчих дій.
 
Як з’ясувалося  слідством, підозрюваний – мешканець Черкас, юрист за освітою – планував убити знайому 45-річну жінку, щоб заволодіти майном потерпілої.  Потенційна жертва працювала дантистом і мала власний стоматологічний бізнес. Підозрюваний познайомився з нею після того, як його родичі звернулися до жінки за медичними послугами.
 
За попередніми даними, чоловік через інтернет підшукав собі у спільники харків’янина, який мав стати безпосереднім виконавцем злочину. Жертву зловмисник збирався зв’язати та випитати у неї, де вона ховає заощадження і який пін-код у її банківської картки. Після цього знайдений через мережу «кілер» мав розправитися з жінкою.
 
Підозрюваного затримали безпосередньо у квартирі ймовірної жертви. У нього вилучено речові докази – бахіли, медичні рукавички, пневматичну зброю, скотч та пластикові хомути.
 
Наразі досудове розслідування триває. Максимальна санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2769