Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2018

Прокуратура розпочала розслідування службової недбалості держвиконавців, що роками ігнорували виконання судових рішень

Прокуратура розпочала кримінальні провадження за фактами службової недбалості посадовців одного з районних відділів державної виконавчої служби м. Харкова (ч. 1 ст. 367 КК України).

За словами начальника відділу прокуратури області Романа Дмитренка, порушення були виявлені під час перевірки стану додержання вимог законодавства держвиконавцями.
 
Як з’ясувалося,  у зазначеному відділі ДВС протягом тривалого часу (від 3 до 10 років) невиконаними залишаються 9 вироків судів про конфіскацію майна засуджених. Варто відзначити, що така додаткова міра покарання застосовується судом до осіб, що скоїли тяжкі та особливо тяжкі злочини.
 
Так, з лютого 2015 року на виконанні відділу перебуває провадження щодо конфіскації автомобіля Alfa Romeo та іншого цінного майна чоловіка, засудженого за вбивство (ч. 2 ст. 115 КК України). Однак до цього часу жодних заходів щодо виконання судового вироку та подальшого надходження коштів до бюджету держвиконавці не вжили.
 
Такі порушення сталися через неналежне виконання службових обов’язків посадовими особами перевіреного відділу.
 
Максимальна санкція статті передбачає 3 роки обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років.
 
Наразі перевірки в органах державної виконавчої служби в області тривають.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3672