Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2018

На вимогу прокуратури суд арештував підозрюваних у збуті метадону (фото)

За клопотанням прокуратури Комінтернівський районний суд м. Харкова обрав трьом особам, підозрюваним у незаконному збуті метадону, запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у сумі від 550 тис. до 1,1 млн. грн. кожному.

Як розповів керівник Харківської місцевої прокуратури № 5 Володимир Калюга, їм інкримінується скоєння злочину передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне зберігання з метою збуту, а також незаконний збут особливо небезпечних наркотичних засобів у великих розмірах, вчинені групою осіб).
 
Підозрювані – чоловіки віком 26 і 43 років та 41-річна жінка – займалася розповсюдженням наркотичних засобів шляхом  здійснення «закладок».
 
У рамках слідчих дій, що проводилися з спільно з працівниками Нацполіції, здійснено декілька оперативних закупок, під час яких «наркоділки» збули 8 «доз» метадону.
 
Окрім того, 23 вересня цього року за місцем мешкання підозрюваних у Запорізькій та Дніпропетровській областях проведено низку обшуків. За їх результатами вилучено 164 розфасовані «дози» наркотичної речовини загальною вагою понад 40 г, а також пакет із метадоном вагою 125 г.
Наразі слідчі дії тривають, встановлюються усі обставини скоєння злочину, у тому числі – канали надходження наркотичних речовин.
 
Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2353