Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2018

Радника Харківського міського голови підозрюють у незаконному виділенні лісу під забудову

Харківська місцева прокуратура №1 повідомила про підозру діючому раднику Харківського міського голови, колишньому начальнику управління Держкомзему у м. Харкові за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець з порушенням законодавства погодив проект землеустрою щодо надання у власність громадянину 0,22 га державних земель під будівництво житла та садівництво.
 
У 2013 році підозрюваний  підписав позитивний висновок на проект землеустрою щодо відведення громадянину двох земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні Державного підприємства «Харківська лісова науково-дослідна станція», без відповідного дозволу профільного міністерства щодо зміни їх цільового призначення.
 
У подальшому цей документ став підставою для безкоштовної передачі у приватну власність ділянок.
 
Місцева прокуратура підготувала до суду два клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від посади на час досудового розслідування.
 
Крім того, на розгляді суду перебуває позов прокуратури щодо повернення незаконно приватизованих ділянок лісу. 
 
 
Прес-служба  прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 4093