Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2018

Відібрали квартиру та кинули без документів у занедбану сільську хату. Прокуратура розпочала розслідування за заявою пацієнтки психлікарні

Харківська місцева прокуратура № 6 розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст.190, ч.3 ст.357 та ч.2 ст. 146 КК України (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, незаконне заволодіння паспортом або іншим важливим особистим документом та незаконне позбавлення волі двох осіб, вчинене з корисливих мотивів).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Андрій Яковлев, жертвою шахраїв стала пацієнтка обласної психіатричної лікарні. До медзакладу 59-річна жінка прибула з м. Богодухова за власним бажанням через погіршення стану здоров’я. Проте у неї не було жодних документів, що б посвічували особу.
 
Як з’ясувалося, документами, а також 2-кімнатною квартирою жінки заволоділи шахраї.
 
Зі слів потерпілої, вона мешкала у Харкові разом з літньою матір’ю. Навесні 2017 року жінка познайомилася з людьми, які представилися їй волонтерами. Нові знайомі запропонували їй обміняти своє житло на будинок у селі у Богодухівському районі. Вона погодилася на пропозицію. Однак разом з документами на квартиру «волонтери» забрали у жінки також паспорт та ідентифікаційний код, а її з мамою перевезли до занедбаного будинку без опалення, кинувши напризволяще. Згодом мати померла, а донька, не маючи засобів до існування, стала жебракувати.
 
Як з’ясувалося в ході слідства, жінка дійсно мала квартиру площею близько 45 кв.м, проте влітку 2017 року нерухомість незаконно продали без відома власниці за її викраденими документами. Після цього, щоб «замести сліди», житло перепродали ще раз.
 
Досудове розслідування наразі проводиться органами поліції, прокуратура процесуально керує у провадженні.
 
На даний момент адміністрація медзакладу відновила жінці особисті документи.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2992