Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2018

Землевпорядник, що в документах видав ліс за сільгоспземлі, постане перед судом

Харквіська місцева прокуратура №6 направила до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного підприємця, підозрюваного у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Андрій Яковлев, підозрюваний займався розробкою технічної документації на земельні ділянки. У 2010 році він на замовлення громадянина мав розробити проект землеустрою щодо відведення землі площею 2 га для ведення особистого селянського господарства.
 
Землевопрядник не вийшов на місце розташування ділянки, як того вимагає закон. Натомість вніс до документів неправдиві відомості щодо приналежності зазначених земель до сільськогосподарських. На підставі його висновку заявник отримав ділянку у власність.
 
Однак замість сільгоспугідь у приватні руки перейшли землі лісового фонду – на зазначеній площі ростуть багаторічні дерева листвяних порід. Тому, враховуючи цільове призначення, за законом ділянка не могла перейти в приватну власність.
 
Відповідно до санкції статті, землевпоряднику загрожує до 6 років позбавлення волі.
 
Окрім того, наразі на розгляді суду перебуває позов прокуратури щодо скасування права власності на ділянку та повернення землі державі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2582