Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2018

Директор КП постане перед судом за заволодіння 100 тис. грн. на ремонті водопостачання

Харківська місцева прокуратура № 6 направила до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з комунальних підприємств Харківського району за ч. 1 ст. 366, ч. 2, 3 ст. 191 КК України (службове підроблення та заволодіння чужим майном шляхом зловживання  службовим становищем).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Андрій Яковлев, зазначене підприємство протягом 2012-2014 рр. відповідно до договору, укладеного з органом місцевого самоврядування, виконувало капітальний ремонт системи холодного та гарячого водопостачання в житлових будинках.
 
За даними слідства, директор підприємства необґрунтовано  завищував вартість виконаних робіт за рахунок фіктивного збільшення їх об’ємів. Чоловік підробляв акти прийому-передачі та подавав до органів місцевого самоврядування підроблені документи. На основі таких актів підприємству виділялися кошти.
 
Загалом підозрюваний незаконно отримав з місцевого бюджету понад 110 тис. грн.
 
Якщо провина чоловіка у суді буде доведена, йому загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2642