Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2018

Прокуратура через суд зобовязала недобросовісного орендаря привести у відповідність плату за користування водоймою

Харківська місцева прокуратура № 6 у господарському суді області відстояла інтереси держави щодо збільшення розміру орендної плати за користування землями водного фонду на території Глибоцької селищної ради.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Андрій Яковлев, водойму та прилеглі землі площею 19,5 га у 2005 році отримав в оренду на 20 років один з місцевих мешканців. Згідно з договором, орендар мав щороку платити 1% від нормативно-грошової оцінки землі.
 
Згодом, відповідно до змін у законодавстві, процентна ставка збільшилася до 12%. Окрім того, у зв’язку з індексацією більшою стала і грошова оцінка ділянки.
 
Враховуючи ці зміни, чоловік мав укласти з райдержадміністрацією додаткову угоду із визначенням нової суми за користування водним фондом. Однак він проігнорував ці вимоги.
 
Наразі за принципової позиції прокуратури суд задовольнив позов райдержадміністрації та зобов’язав орендаря укласти додатковий документ, відповідно до якого надходження до бюджету у вигляді орендної платні за землю збільшаться у 12 разів.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2069