Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2018

Рецидивіст, що вбив бабусю та кілька днів писав її родичам «заспокійливі» смс, отримав вирок

Вироком Ізюмського міськрайонного суду 50-річного чоловіка визнано винним в умисному вбивстві з корисливих мотивів, крадіжці та викраденні документа (п.6,13 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 185, ч. 1 ст. 357 КК України).

Як розповів керівник Лозівської місцевої прокуратури Ігор Білодід, раніше судимому за вбивство чоловіку призначили покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Обставини справи:
 
Подія трапилася у грудні минулого року в Барвінківському районі області.
 
Причиною жорстокої розправи стали гроші. Засуджений позичив у знайомої 75-річної жінки 50 тис. грн. та не квапився віддавати борг.
 
Потерпіла наполягала на поверненні коштів, для цього жінка неодноразово приходила до позичальника. Однак чоловік гроші не повертав. Під час її чергового візиту зловмисник намагався «задобрити» кредиторку, організувавши застілля.
 
За чаркою він поцупив телефон потерпілої. Помітивши, що мобільного немає, вона почала звинувачувати чоловіка у крадіжці. Між ними виникла сварка. Жінка знов згадала про борг. Це розлютило рецидивіста, і він задушив бабусю. Потім тіло закопав у себе на городі.
 
Він також привласнив банківську картку загиблої та за допомогою мобільного жертви, перерахував з неї гроші на свій рахунок.
 
Щоб приховати злочин, чоловік кілька днів писав смс родичам убитої нібито від її імені. Проте у повідомленнях засуджений робив чимало помилок, а загибла завжди писала грамотно.
 
Відсутність телефонних розмов та безграмотні повідомлення занепокоїли рідних жінки, які  звернулися до правоохоронців.
 
Довідково:
 
У судовому засіданні прокурор наполягав на призначенні злочинцю покарання у вигляді довічного позбавлення волі. У зв’язку з тим, що суд обрав більш м’яке покарання, прокуратура підготувала проект апеляційної скарги.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3032