Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2018

Прокуратура області розпочала розслідування за фактом фальсифікації поліцейськими кримінального провадження (відео)

Прокуратура області розпочала розслідування за фактами перевищення службових повноважень працівниками одного з районних відділів поліції на Харківщині та незаконного поводження з боєприпасами (ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 365 КК України).

За попередніми даними слідства, поліцейські з метою імітації якості роботи через «накручування» статистичних показників зареєстрували кримінальне провадження щодо незаконного поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК України) стосовно підставної особи.
 
На даний час встановлено, що «жертвою» правоохоронців став нетверезий сільський мешканець без постійного джерела доходу. 38-річний чоловік повертався з рибалки напідпитку. На зупинці громадського транспорту до нього під’їхала машина з поліцейськими. Останні почали погрожувати потерпілому адміністративною відповідальністю за пляшку пива, яку він нібито розпивав у громадському місці. Стражі порядку робили вигляд, що оформлюють якісь документи та чинили психологічний тиск на потерпілого. Вони змусили його зімітувати зберігання боєприпасів. Правоохоронці вручили чоловікові сумку та поїхали. 
 
Трохи згодом до рибалки під’їхали вже поліцейські в формі та «зафіксували» зберігання зброї, оскільки в пакунку виявилися боєприпаси. За показами потерпілого, жодних документів на огляд особистих речей він не підписував. Переляканий чоловік розповів заздалегідь обговорену версію,  що зброю знайшов під час рибалки. Боєприпаси у нього вилучили, після чого внесли відповідні дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань, фактично зробивши з невинуватої людини злочинця.
 
Нагадаємо, протягом серпня-вересня 2018 року на території Харківщини підрозділами поліції проводилися профілактичні заходи з метою стабілізації криміногенної ситуації на території регіону та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки.
 
За даними офіційного сайту ГУНП в Харківській області, внаслідок проведення вказаних заходів до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 69 кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом зброї  та вибухівки, з яких у 57 провадженнях було здійснено вилучення речових доказів, розкрито 23 злочини. 
 
Досудове розслідування триває. Прокуратура перевіряє інформацію щодо скоєння поліцейськими аналогічних злочинів.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3870