Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2018

Держреєстратор незаконно «вивів» з комунальної власності квартиру у Харкові. Прокуратура розпочала розслідування

Прокуратура області розпочала кримінальне провадження стосовно державного реєстратора однієї з місцевих адміністрацій за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Як розповів начальник відділу прокуратури області Олександр Мельник, через протиправні дії посадовця 1-кімнатна квартира, що перебувала у комунальній власності, незаконно перейшла у власність інших осіб.
 
Наприкінці минулого року рішенням Фрунзенського районного суду за позовом прокуратури зазначену нерухомість визнали відумерлою спадщиною. Далі житло, відповідно до рішення сесії міськради, прийняли у комунальну власність. Квартира підлягала розподілу між громадянами, які потребують поліпшення житлових умов. Право комунальної власності було зареєстроване за Харківською міською радою.
 
Однак реєстратор вніс до держреєстру відомості про скасування відповідного права за територіальною громадою. Натомість чоловік зареєстрував житло за громадянином. За даними слідства, зробив він це на підставі документів, які взагалі не посвідчують права власності (у тому числі – недійсного договору купівлі-продажу, укладеного шахрайським шляхом).
 
Уже наступного дня новий власник перепродав нерухомість. Таким чином, квартира, що мала бути виділена громадянам, які роками стоять у житловій «черзі», незаконно перейшла у власність інших осіб.
 
Наразі досудове розслідування триває. Максимальна санкція статті передбачає 6 років позбавлення волі.
 
Окрім того, за фактом незаконного привласнення зазначеної  квартири проводиться досудове розслідування за ст. 190 КК України (шахрайство).
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2775