Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2018

Прокуратура довела у суді вину головного бухгалтера, яка привласнила кількасот тисяч гривень підприємства

Красноградський районний суд області визнав винним 30-річного головного бухгалтера одного  з приватних підприємств смт. Сахновщина в привласненні коштів у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України).

За інформацією керівника Первомайської місцевої прокуратури Володимира Говорухи, жінці призначено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі та на 2 роки заборонено займатися фінансово-господарською діяльністю. Крім того суд зобов'язав бухгалтера відшкодувати завдані збитки і повернути підприємству кошти.
 
Прокуратура довела, що бухгалтер, зловживаючи  службовим становищем, скористалася у своїх інтересах "ключами" до електронного підпису директора підприємства.
 
"Жінка самовільно, без відома та згоди керівництва, протягом 9 місяців знімала з банківського рахунку підприємства гроші та перераховувала їх на свою картку. Таким чином головний бухгалтер привласнила майже 230 тис. грн. підприємства. Нестачу виявили лише під кінець 2016 року, коли банк відмовився перераховувати кошти підряднику, посилаючись на відсутність на рахунку необхідної суми ", - розповів В. Говоруха.
 
Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2785