Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2018

Грабіжник, що зв’язав стареньку бабусю та виніс з її дому останні кошти, отримав вирок

Вироком Ізюмського міськрайонного суду 43-річного мешканця Донеччини визнано винним у грабежі, поєднаному із застосуванням насильства, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 186 КК України).

Як розповів керівник Ізюмської місцевої прокуратури Станіслав Гальченко, зловмиснику присудили 4,5 роки позбавлення волі.
 
Обставини справи:
 
На початку лютого цього року на залізничному вокзалі м. Святогірськ Донецької області засуджений познайомився із 26-річним чоловіком. Вони випивали разом. За чаркою чоловіки вирішили поїхати до Ізюма. Однак грошей, щоб «продовжити знайомство» в іншому місті, у них не вистачило. Тому, приїхавши до ізюмського вокзалу, друзі вирішили "підзаробити" злочинним шляхом.
 
Вони перелізли через паркан першого ж двору, який трапився у них на шляху. Чоловіки зайшли до будинку та напали на літню господиню помешкання. Зловмисники зв’язали бабусю шматком дроту й поясом від халату та винесли з хати все, що мало хоч якусь цінність. Однак розжитися їм вдалося лише на 66 гривень, оскільки більше у старенької коштів не було. Окрім того, грабіжники забрали 2 старих мобільних, один з яких взагалі виявився зламаним.
 
Одного з нападників – 26-річного краматорчанина – затримали того ж вечора. У травні цього року він засуджений до 4,5 років позбавлення волі.
 
Інший чоловік тривалий час переховувався, але на початку червня був також затриманий правоохоронцями та за вирком суду отримав аналогічне покарання.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2449