Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2018

У зв’язку з діями шахраїв звертаємось до представників ЗМІ з проханням поширити важливу інформацію!

Протягом останнього тижня до низки підприємств Харківщини телефонували невідомі особи. Шахраї казали, що телефонують з приймальні першого заступника прокурора області та вимагали від керівників підприємств перерахувати кошти «на благодійність».

Зазначена шахрайська схема не нова. Аналогічні злочинні дії вже мали місце в інших регіонах України. Прикриваючись чужим ім’ям, зловмисники намагаються здобути легку наживу та одночасно з цим дискредитувати органи прокуратури.
 
Зважаючи на викладене, заявляємо, що керівництво прокуратури Харківської області не має жодного відношення до подібних дій.
 
Звертаємося із закликом бути вкрай обачними! Зазвичай зловмисники користуються номером 066 685 63 19, однак можливі подібні дзвінки з будь-яких інших телефонів. У випадку аналогічних звернень у жодному разі не виконуйте вказівок шахраїв та не перераховуйте кошти. Пам’ятайте, що такі повідомлення є провокацією і злочином. У разі вимагання грошей від імені прокуратури закликаємо негайно звертатись із заявами до правоохоронних органів.
 
За вказані протиправні дії передбачена кримінальна відповідальність згідно зі ст.190 КК України (шахрайство).
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3935