Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2018

Прокурор області провів зустріч з головою Консультативної місії ЄС в Україні

Прокурор Харківської області Юрій Данильченко обговорив нагальні питання реформування правоохоронного сектору регіону з головою Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (КМЄС) Кястутісом Ланчинскасом.

На початку розмови голова Місії відзначив високий рівень співпраці прокуратури області та регіонального представництва КМЄС. «Особливо хочу відзначити позитивний досвід проведення спільних тренінгів фахівців місії та прокурорів. Один з таких відбувся у районному відділені поліції на тему використання Єдиного реєстру досудових розслідувань. Ми оцінюємо цю практику позитивно. Гадаю, необхідно продовжувати подібну роботу», - зазначив К. Ланчинскас.
 
Також він підкреслив важливість обміну інформацією й можливість оперативно та на постійній основі обговорювати імплементацію конкретних проектів Місії. Особливо зараз, коли КМЄС бере участь у розробці нової електронної системи управління кримінальним провадженням.
 
Юрій Данильченко в свою чергу подякував пану Ланчинскасу за можливість застосовувати європейські професійні практики у повсякденній прокурорській діяльності. «Важливо постійно розширювати горизонти знань та практичних підходів у роботі, обмінюватися досвідом з колегами з різних країн. Дякую за таку можливість», - сказав прокурор області.
 
Крім того, очільник регіональної прокуратури підтримав ідею змін у нині діючій системі реєстрації та ведення кримінальних проваджень, зазначивши, що інформація, яка зараз вноситься до реєстру на початку розслідування, є короткою та часто неповною. На думку Юрія Данильченка, це суттєво впливає на розуміння реальної криміногенної картини та заважає проведенню аналітичних досліджень.
 
Учасники зустрічі обговорили також вже діючі спільні проекти Місії та прокуратури. Це і впровадження нової системи оцінювання роботи прокурора, і проведення експерименту щодо поєднання слідчих та оперативних функцій поліцейських та створення нової професії – детектив.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2700