Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2018

Прокуратура домоглася реального покарання для групи вимагачів

Харківський апеляційний суд задовольнив скаргу прокуратури області та скасував вирок першої інстанції, призначивши реальні терміни покарання для 4 учасників групи, що грабували та силою вимагали гроші у мешканців Лозівського району.

За інформацією начальника управління прокуратури області Тетяни Сотнікової, чоловікам присудили покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 7 років.
 
Обставини справи:
 
У серпні 2015 року четверо безробітних віком від 24 до 36 років вирішили розжитися за рахунок місцевого фермера. Вони вивезли чоловіка до лісу та, погрожуючи ножем, вимагали у нього 10 тис. грн. У потерпілого не виявилося з собою потрібної суми. Тоді зловмисники дали йому час на пошук грошей серед знайомих. Так і не отримавши коштів, вимагачі жорстоко побили жертву та відвезли чоловіка на його власний тік. Звідти засуджені забрали ноутбук та телефон потерпілого.
 
Того ж дня жертвою спільників став також випадковий рибалка. Побачивши біля водойми чоловіка, засуджені з погрозами відібрали в нього старенький мобільний.
 
Окрым того, один із злочинців раніше був причетний до крадіжки. На парковці супермаркету він побачив відчинену машину. Водій авто спав на передньому сидінні. Крадій нишком пробрався до транспортного засобу та поцупив звідти барсетку зі  100 тис. грн.
 
 
Довідково:
 
Усі обвинувачувані визнанні винними за ч. 2 ст. 186 та ч. 2, 3 ст.189 КК України (грабіж та вимагання, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб).
 
Одного з них - 32-річного чоловіка з непогашеною судимістю – покарано до 6 років позбавлення волі. Інші два отримали по 5 років за ґратами. 30-річного рецидивіста, який вчинив ще й крадіжку, що завдала значнї шкоди потерпілому (ч.3 ст.185  КК України), засуджено до 7 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2492