Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2018

Прокуратура через суд повернула з недобросовісної оренди землю вартістю понад 30 млн. грн.

Господарський суд області задовольнив позов прокуратури про повернення з недобросовісної оренди земельної ділянки вартістю понад 31 млн. грн. Також орендар, що тривалий час порушував умови договору, має  сплатити понад 170 тис. грн. заборгованості за користування землею.

Як розповів керівник Харківської місцевої прокуратури № 3 Руслан Скуратович, йдеться про 1 га землі в Індустріальному районі Харкова.  У 2002 році Харківська міська рада надала зазначену ділянку в оренду приватному підприємству. На цій території фірма облаштувала торговельний майданчик з навісами та гостьову автостоянку. Однак з січня 2016 року підприємство перестало сплачувати кошти за оренду землі. Загалом за користування ділянкою орендар заборгував понад 170 тис. грн.
 
Окрім того, з’ясувалося, що об’єкти нерухомості, розташовані на ділянці, тривалий час належать на праві власності вже не орендарю землі, а кільком фізичним особам. Відповідно до вимог законодавства, при продажу будівель підприємство мало розірвати договір оренди з міськрадою. Однак фірма проігнорувала ці умови.
 
У зв’язку з цим прокуратура направила до суду відповідний позов, який наразі задоволений у повному обсязі. Після того, як судове рішення набере чинності, місцевою прокуратурою будуть вжиті заходи для його реального виконання.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2545