Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2018

Суддя, що «допоміг» корупціонеру уникнути відповідальності, отримав догану

Вища рада правосуддя розглянула скаргу прокуратури Харківської області щодо порушення вимог законодавства суддею Чугуївського міського суду області.

«Суддю, через бездіяльність якого правопорушник фактично зміг уникнути покарання за корупційні злочини, притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани», - розповів начальник відділу прокуратури області Олександр Алєксєйчук.
 
30 листопада минулого року співробітники Департаменту внутрішньої безпеки поліції за погодженням з прокуратурою області направили до Чугуївського міського суду два протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. Обидва – стосовно працівника сектору логістики та матеріально-технічного забезпечення районного відділу поліції. Правоохоронець своєчасно не повідомив НАЗК про суттєві зміни у майновому стані (ч. 2 ст. 172-6 КУпАП).
 
При розгляді провадження – у грудні 2017 року – суддя постановив повернути справи на доопрацювання. На думку служителя Феміди, у протоколах «не зазначено місце та час скоєння адміністративного правопорушення, у зв’язку з чим суддя позбавлений можливості перевірити, чи підсудна справа Чугуївському міському суду».
 
Однак з текстів протоколів чітко видно, що місцем скоєння злочину є приміщення райвідділу поліції, так само зазначені і дати вчинення адмінправопорушень.
 
Окрім того, що суддя проігнорував доводи і факти, викладені в протоколах, він понад 3 місяці безпідставно утримував документи у себе та не направляв їх на доопрацювання.
 
На розгляд адміністративних справ законодавством виділений термін у 3 місяці. Через бездіяльність судді строки розгляду справи сплинули, що фактично виключило можливість притягнути поліцейського до відповідальності.
 
У зв’язку з цим прокуратура підготувала скаргу до Вищої ради правосуддя, яку наразі розглянуто та задоволено.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2294