Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2018

Прокуратура через суд повернула державі 2 га сільгоспугідь, на яких незаконно облаштували штучні водойми

Харківський апеляційний суд задовольнив позовні вимоги прокурора щодо повернення у власність держави сільгоспземель, які новий власник використовував не за цільовим призначенням.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Олексія Лесенка, йдеться про 2 га землі на території Малинівської селищної ради Чугуївського району.
 
Зазначену ділянку розпорядженням райдержадміністрації у 2007 році отримала в оренду для ведення особистого селянського господарства місцева мешканка. У 2014 році на підставі наказу Держземагентства землі перейшли у власність орендаря.
 
Однак замість ведення сільськогосподарських робіт, жінка облаштувала на ділянці дві штучні водойми. Окрім того, біля кожної з них зведено незаконні будівлі, а територію огороджено парканом.
 
Оскільки нова власниця в порушення вимог земельного законодавства самовільно змінила цільове призначення земель, прокуратура звернулася з відповідним позовом до Чугуївського міського суду.
 
Перша судова інстанція відмовила у задоволенні позовних вимог прокурора, тому була підготована апеляційна скарга, яку наразі розглянуто та задоволено.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2420