Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2018

Дитсадок без пожежної сигналізації та спецзасобів. Прокуратура через суд зобов’язала посадовців усунути порушення

Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокуратури та зобов’язав сільську раду у Дергачівському районі усунути порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки у дитячому садочку.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Андрій Кравченко, планові перевірки дошкільних навчальних закладів проводилися районним управлінням ГУ ДСНС в області у травні цього року. Під час їх проведення було виявлено низку вагомих порушень.
 
Так, працівники садку, про який йдеться в позові, не забезпечені індивідуальними засобами захисту органів дихання, приміщення взагалі не обладнано системою оповіщення про пожежу. Окрім того, будівля закладу не забезпечена необхідною кількістю води для зовнішнього пожежогасіння, дерев’яні елементи горищних покриттів не оброблені засобами вогнезахисту тощо.
 
Приписи  ДСНС уповноважені особи  у встановлені терміни не виконали. Оскільки така ситуація ставить під реальну загрозу життю дітей, які відвідують дошкільний навчальний заклад, прокуратура звернулася до суду.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2497