Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2018

Приватники незаконно закрили населенню доступ до водойми. Прокуратура через суд повернула ставок з недобросовісної оренди

Господарський суд області задовольнив позовні вимоги прокуратури та повернув з недобросовісної оренди водойму з прилеглими територіями.

Як розповів керівник Харківської місцевої прокуратури № 6 Андрій Яковлев, йдеться про 77 га земель водного фонду на території Тернівської сільської ради.
 
Водойму з прилеглими територіями приватне підприємство отримало в оренду на 50 років у 2004 році. Ставок мав використовуватися для риборозведення та створення місць відпочинку для населення.
 
Однак підприємство систематично порушувало умови договору. Зокрема, заборонило любительську риболовлю та не допускало до водопою свійських тварин. Окрім того, орендар звів незаконні споруди на прибережній захисній смузі, що заборонено законодавством.
 
У зв'язку з виявленими  порушеннями, прокуратура звернулася до суду. Феміда підтримала позицію прокуратури, зобов'язавши підприємство повернути у власність держави спірну ділянку.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2733