Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2018

У Харкові викрили псевдоріелторів, що грабували та били клієнтів (фото)

Співробітники прокуратури і поліції затримали 4 осіб, які під виглядом ріелторів оббирали харків’ян.

За інформацією керівника Харківської місцевої прокуратури № 1 Катерини Шевцової, затримані облаштували офіс у Холодногірському районі міста. Фейкові послуги з оренди нерухомості вони рекламували через інтернет. Псевдоріелтори приваблювали потенційних клієнтів низькими цінами та гарними умовами оренди.
 
Однак перш ніж отримати бодай якісь послуги, клієнт мав підписати контракт з «агентством» та наперед сплатити 2 місяці оренди. Якщо відвідувачі відмовлялися від таких умов, гроші в них відбирали силою та виштовхували з офісу. В деяких випадках псевдоріелтори вдавалися до насильства.
 
За даними слідства, протягом кількох місяців підозрювані ошукали принаймні 10 осіб.
 
Чотирьох членів групи затримали в порядку ст. 208 КПК України. Серед них – двоє чоловіків віком 31 та 19 років, 26-річна жінка та 18-річна дівчина. Наразі їм оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України (грабіж, поєднаний з насильством, вчинений за попередньою змовою групою осіб). Окрім того, вирішується питання про внесення даних до ЄРДР за фактами шахрайства (ст. 190 КК України).
 
Досудове розслідування триває.
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3041