Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2018

Шлюбні аферисти ошукали харків’янку на 28 тис. дол. Прокуратура вимагає реального покарання для шахрайки

Вироком Дзержинського районного суду м. Харкова 31-річну жінку визнано винною у шахрайстві в особливо великих розмірах, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 190 КК України).

Як розповіла начальник відділу прокуратури області Тетяна Сотнікова, зловмисницю засудили до 5 років позбавлення волі з призначенням іспитового терміну на 3 роки. Прокурор наполягав на реальному покаранні у вигляді 6 років за ґратами. Тому наразі прокуратура готує апеляційну скаргу на рішення першої судової інстанції.
 
Обставини справи:
 
Засуджена протягом кількох місяців видурила у довірливої харків’янки майже 28 тис. дол.
 
Потерпіла через соцмережу познайомилася з чоловіком, який представився американським військовим. Новий знайомий розповів, що служить за контрактом. Після закінчення строкової служби  чоловік нібито хотів приїхати до України для більш близького знайомства. Він викликав у жінки довіру. Згодом залицяльник вирішив привітати нову подругу з днем народження та повідомив, що вислав кур’єрською службою поштовий переказ з подарунком та деякими особистими речами.
 
За кілька днів жінці зателефонувала спільниця інтернет-звабника. Шахрайка видала себе за співробітника митниці та повідомила про поштове відправлення. Щоб отримати подарунок від коханого, харків’янку  попросили сплатити 1200 дол. мита.
 
Потерпіла переказала кошти, але незабаром отримала черговий дзвінок. Цього разу жінці повідомили, що у поштовому відправленні на її ім’я знаходиться 2 млн. дол., тому їй необхідно сплатити 6,5 тис. дол. податків.
 
Як пояснив потерпілій інтернет-друг, ці кошти були вилучені у бандитського угруповання в Афганістані, де він служить. Він розповів, що з цією сумою хоче розпочати нове життя в Україні та просив отримати відправлення, пообіцявши компенсувати будь-які витрати.
 
Харків’янка знову переказала зазначену шахрайкою суму, однак обіцяних 2 млн. дол. так і не отримала. Натомість їй запропонували сплатити 1% пенсійного збору. Довірлива жінка віддали шахраям 20 тис. дол.
 
І лише після того, як під приводом чергового збору її хотіли обібрати ще майже на 50 тис. дол., потерпіла звернулася до правоохоронців.
 
Як з’ясувалося, жінка стала жертвою шахраїв. За даними слідства, інші особи, які можуть бути причетні до скоєння злочину, перебувають на території Федеративної республіки Нігерія.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2601