Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2018

Прокуратура затвердила підозру чоловіку в організації підпільного виробництва неякісного сухого молока під маркою відомого бренду

Харківська місцева прокуратура №5 затвердила підозру 38-річному киянину, якому інкримінується підроблення харчових продуктів відомого українського бренду.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Володимир Калюга,  чоловік підозрюється у незаконному використанні знака для товарів та фірмового найменування, підробленні документів і їх використанні (ч. 3 ст. 229, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 229, ч.ч. 3, 4 ст. 358 КК України).
 
Наразі з’ясовано, що підозрюваний створив та фактично керував підприємством, яке близько двох років під виглядом продукції відомого українського бренду, виробляло та продавало товар, що не відповідав складу оригінального продукту. Вироблене кустарним способом сухе молоко у якості сировини реалізовували різним підприємствам, зокрема, м’ясокомбінатам.
 
Виробництво влаштували у орендованій будівлі в Основ`янському районі Харкова.
 
За попередніми даними, підозрюваний придбав 1 тонну оригінальної продукції. Взявши за основу офіційні документи, що підтверджують якість і походження товару, зловмисник підробляв папери. Реалізуючи продукцію власного виробництва, він видавав її за оригінал.
Суміш виготовляли з сухого молока невідомого бренду з додаванням борошна, крохмалю, соєвого білка тощо. За даними слідства зловмисник виробив та реалізував, незаконно використовуючи марку відомого бренду, понад 35 тонн кустарного сухого молока.
 
За висновками експертизи продукція не відповідала вимогам державних стандартів якості, а її виготовлення та реалізація завдали близько 1 млн. грн. збитків власнику торгової марки. До того ж покупці не знали, що сухе молоко не відповідає стандартам, що були вказані на маркуванні.
 
Досудове розслідування триває. Встановлюються всі обставини справи.
 
Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді штрафу до 15 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2782