Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2019

Розбійники-рецидивісти, що зробили інвалідом молодого хлопця, отримали вирок

Вироком Куп’янського міськрайонного суду двох місцевих мешканців визнано винними у замаху на вбивство, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою, розбої з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень та незаконному заволодінні паспортом (ч. 2 ст. 15 п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 357 КК України).

Як розповів заступник керівника Ізюмської місцевої прокуратури Олександр Михалік, 26-річному злочинцю присудили 11 років позбавлення волі, його 30-річному спільнику  - 10 років за ґратами. Обом – з конфіскацією майна.
 
Обставини справи:
 
Подія трапилася в м. Куп’янськ наприкінці січня 2017 року. Засуджені жорстоко побили випадкового перехожого. Нетверезі раніше судимі злочинці накинулися на 21-річного хлопця на зупинці громадського транспорту. Причиною  конфлікту стала особиста образа: потерпілий зробив зауваження одному зі зловмисників, що справляв природні потреби безпосередньо на зупинці. Така «зухвалість» обурила рецидивіста, і він накинувся на хлопця з битою. Нападник бив жертву по голові, а його товариш спостерігав, щоб протиправні дії ніхто не помітив.
 
Зупинив розбійників лише галас, який зчинили студенти сусіднього гуртожитку – двоє хлопців побачили бійку у вікно та почали кричати й свистіти. Вахтер гуртожитку викликала на місце події поліцію.
 
У цей час зловмисники, скориставшись безпорадним станом потерпілого, обшукали кишені жертви, забрали його телефон і паспорт, після чого втекли.
 
Через отримані травми хлопець три тижні провів у комі. Щоб врятувати йому життя, лікарі провели 5 надскладних операцій. Він досі не може самостійно пересуватися і розмовляти та потребує постійного лікування й реабілітації.
 
Довідково:
 
Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2602